Anders Brastad

Systemutvikler

Anders Brastad - Systemutvikler i XLENT Oslo
 

Bli kjent med Anders

Fra et lite småbruk, så langt sør du kan komme i landet, har Anders vokst opp som minstemann av en søskenflokk på fire. Ferden derfra gikk til Valdres for å oppleve litt innenlandsklima og folkehøyskole med fokus på golf og ski. Anders hoppet videre i den norske geografien og endte i Trondheim, der en master i kommunikasjonsteknologi, ble hans måte å dyrke sin interesse og lidenskap for IT og data.

 

I dag har han slått seg ned på Grünerløkka i Oslo og er ivrig bruker av det rike kultur og uteliv det byr på. Han bruker mulighetene til å drive med hobbyer og å prøve ut nye ting. Han synger fast i kor og er en ivrig bruker av marka. Nå om dagen står også klatring på agendaen.

 

xlent065

 

Anders har jobbet mye med RPA (Robot Process Automation) som enkelt gjør det mulig å automatisere manuelle arbeidsprosesser på tvers av systemer. Det som er artig med RPA er at det er lett å komme i gang, utviklingen går fort gjennom et grafisk brukergrensesnitt, og man ser raskt resultater. RPA tar i bruk APIer og applikasjoners grafiske grensesnitt for samhandling. Det gjør det mulig å kommunisere med systemer som tidligere har vært vanskelig å integrere mot, eller systemer hvor det vil være tidkrevende og kostbart å utvikle et eget API.

 

Anders har jobbet med RPA innen forsikringsbransjen i flere år. Det ble en lærerik og givende periode. Han jobbet med konsulenter fra forskjellige konsulenthus i tillegg til firmaets egne ansatte. Det var et utrolig spennende prosjekt og veldig flott å få jobbe med fagfolk fra flere disipliner. Det ble et virkelig tverrfaglig prosjekt. Programmerere og forretningsfolk  jobbet sammen mot et felles mål. Samlokalisering ble viktig og Anders liker godt å sitte ute hos kunde. Da blir nærhet til avklaringer kort og det er lett og kjapt å få forståelse for hele prosjektet.

 

xlent084

 

Anders har en variert erfaringsbase. Han har jobbet mye i .NET og Python (visste du forresten at han som startet opp programmeringsspråket Python valgte navnet blant annet fordi han var stor fan av Monty Python). Han er heller ikke fremmed for det som kreves som en front-end utvikler. Han har i det siste begynt å jobbe som utvikler for blant annet HubSpot og Xamarin (app utvikling) og han synes det er spennende å sette seg inn i nye systemer.

 

Anders liker å jobbe med andre mennesker, og da å kunne dra nytte og spille på hverandres erfaringer og styrker. Han er glad i en åpen og ærlig tone på prosjektene han er med på. Han synes også det er inspirerende å være del av et godt teknisk team.

 

Anders Brastad - hoseband

 

En liten fun fact om Anders er at han har investert i en Vest-Agder bunad og vil selv flette båndene som skal være til sokkene (kalles hosebånd). En litt større oppgave en han først hadde tenkt men gøy å få til.

 

Bilde: Anders Brastad fra XLENT Oslo

Anders på LinkedIn