Alexander og Katinka  - XLENT

Stort potensial for B2B-bedrifter

En utfordring mange bedrifter som jobber med B2B-salg opplever, er å få besøkende på nettsidene til å bli kunder. Mange sitter med følelsen av at markedsføringsbudsjettet brukes opp raskt, men uten at de helt vet hva som kom ut av det i form av nye leads eller faktiske salg. Katinka og Alexander i XLENT Ålesund hjelper bedrifter på Sunnmøre med å effektivisere markedsføringsarbeidet.

For å treffe riktig publikum i markedsføringen, så bør du definere en spisset målgruppe. Start med å få oversikt over eksisterende kunder og se etter likhetstrekk blant disse. Hvis du jobber med B2B-salg så kan det være for eksempel bransje, bedriftsstørrelse, lokasjon og interesseområde. Målgruppen kan så brukes til å treffe riktig publikum i annonseringen, samt til å produsere innhold som er relevant, engasjerer og gir verdi. 

Innhold kan være artikler, webinar, produktinformasjon, e-bøker eller lignende. Temaene bør være relevant for det din bedrift driver med, og samtidig være med på å hjelpe målgruppen til å nå mål og løse sine utfordringer. Gi dem en liten prøvesmak på hva de kan forvente av deg og ditt produkt, så er det lettere for dem å vite at dette vil være et godt kjøp, forteller Alexander videre.

Katinka mener bedrifter også bør se på verktøy til å administrere leads, kontakter, kunder og automatisere deler av markedsføringen: 

Når du jobber med å produsere innhold som genererer leads, så vil du komme til et punkt hvor du trenger verktøy som effektiviserer markedsføringsarbeidet og håndterer nye kontakter. Et felles CRM- og CMS-verktøy, slik som HubSpot, gir deg det du trenger til å raskt lage artikler, landingssider og nyhetsbrev. I tillegg får du et system som håndterer leads, kontakter og kjøpsreiser. Når et lead kommer inn fra nettsiden din, så kan dette enkelt havne i et automatisk markedsføringsløp som gjør jobben for deg, samtidig som at det raskt kan plukkes opp av salgsavdelingen på riktig sted i kjøpsreisen. På denne måten sikrer du raskere konvertering fra lead til kunde, forklarer Katinka. 

Katinka og Alexander er begge HubSpot-sertifiserte og jobber i dag med strategisk og teknisk rådgivning til bedrifter. De har tre tips til hvordan komme i gang med dette arbeidet:  

1.    Gjør en analyse av dagens markedsføringsaktiviteter. Vet du hva pengene går til og om dette faktisk gir verdi i form av økte salg?  
2.    Gjør en vurdering av målgruppen deres. Hvordan kan vi spisse denne bedre for å kunne tilby relevant, engasjerende innhold som hjelper å løse utfordringer?  
3.    Identifiser fellestrekk på kundegruppene deres og benytt disse i automatisert markedsføring. Hvilke fellesfaktorer går igjen på kundene som velger ditt firma igjen og igjen?

Alexander
Det er et stort ubenyttet potensial for alle bedrifter som jobber med B2B-salg nå. Med enkle grep kan du raskt få vite hvem som er potensielle kunder, i hvilken bransje de opererer i og hvem som er beslutningstakere. Dette er i utgangspunktet perfekt med tanke på digital markedsføring, men erfaringen min er likevel at det dessverre er mange bedrifter som annonserer mot et for bredt publikum og derfor går glipp av gode muligheter.
Alexander Dyb
Rådgivende konsulent
Katinka Relling Bjørkavåg

Katinka

Rådgiver og konsulent

Ta kontakt med Katinka. Ring henne gjerne på 482 30 801

alexander (2)

Alexander Dyb

Konsulent og rådgiver

Ta kontakt med Alexander. Ring han gjerne på 936 60 232