4 minutter lesetid

Hvordan er det å være redaktør i et "Headless" CMS?

Av Andreas Lundgren den 25. okt 2020

 

Tema: CMS Headless
2 minutter lesetid

Fordeler og ulemper med et  "Headless CMS"

Av Andreas Lundgren den 17. sep 2020

«Headless» CMS (Content Management Systems) har blitt veldig populært. Det er det som er «snakkisen» blant webutviklere, og mange løsninger har kommet på markedet. Selv de gamle tradisjonelle CMS-løsningene har begynt å gå denne veien. Men, hva er det og hva er så bra med et CMS uten "hode"?

Tema: CMS
1 minutter lesetid

Hastighet og 3.parts javascript (performance)

Av Håkon Nordli den 16. jul 2020

Nesten alle nettsider benytter i dag 3.parts javascript. Det kan eksempelvis være jQuery fra en CDN, Google Analytics, SoMe-dele-lenker eller en YouTube-video. På enkelte nettsider så flyter det med 3.parts javascript. I hvilken grad dette påvirker hastigheten varierer naturligvis etter mengden og hvordan de er implementert. 

Tema: Javascript
1 minutter lesetid

Del med Web Share API

Av Håkon Nordli den 02. jul 2020

Med det nye Web Share API kan nettsider dele på samme måte som native apps, dvs. dele lenker, tekst og filer til andre installerte apper på enheten. 

2 minutter lesetid

PWA - Hvordan ligger vi an?

Av Håkon Nordli den 23. jun 2020

Det begynner å bli noen år siden første gang jeg hørte om PWA. Jeg ble umiddelbart begeistret, men oppdaget raskt at det var en stund til vi faktisk kunne lage det. I dag er situasjonen en helt annen. 

2 minutter lesetid

Unngå layout shift på websider

Av Håkon Nordli den 09. jun 2020

Hva og hvorfor

Av og til når jeg surfer på nettet så opplever jeg at nettsider kan hoppe opp og ned etter hvert som innhold lastes inn. I dette innlegget har jeg forklart hvordan du kan unngå såkalt layout shift på websider. Det kan blant annet komme av bilder som lastes inn og innhold som dynamisk blir lagt til. 

3 minutter lesetid

Hvordan velge riktig Content Management System

Av Håkon Nordli den 04. jun 2020

Når man skal velge CMS er det mange ting man må tenke på. Vi har satt opp noen punkter nedenfor som kan være til hjelp å starte prosessen for å velge et CMS. 

Tema: CMS
3 minutter lesetid

Mobilutvikling med Xamarin

Av Kari Skjold den 02. jun 2020

Xamarin er et rammeverk eid av Microsoft som brukes til å utvikle mobilapplikasjoner som kan kjøre på tre ulike plattformer; både iOS, Android og Windows. Et såkalt kryssplattform-rammeverk. Denne artikkelen vil forklare forskjellen på native apper og kryssplattform-apper, og deretter gå nærmere inn på hva Xamarin er, og hvordan apper utvikles med dette rammeverket.

1 minutter lesetid

Hva er Inbound marketing?

Av Anne Rønning den 29. mai 2020

"Inbound Marketing" er et populært engelsk ord du hører mye snakk om. Direkte oversatt til norsk blir det "inngående markedsføring". Hva mener vi egentlig med det?

1 minutter lesetid

Hva er et Content Management System (CMS)

Av Håkon Nordli den 28. mai 2020

På norsk oversettes CMS med publiseringsverktøy. Det finnes masse forskjellige CMSer med ulik grad av funksjonalitet og med forskjellig pris. Noen er svært dyre og noen er gratis, men selv om verktøyet i seg selv er gratis så koster det gjerne litt å få satt det opp. 

1 minutter lesetid

Hvorfor velge Disruptive Technologies

Av Håkon Nordli den 26. mai 2020

Vi i XLENT har jobbet mye med IoT og sett hvordan det kan påvirke prosesser og organisasjoner positivt. 

2 minutter lesetid

Hva er IoT og hva kan vi bruke det til?

Av Håkon Nordli den 25. mai 2020

Antageligvis så vet du allerede at IoT står for "Internet of Things". IoT betyr nettopp, internett av ting. I praksis betyr det at vi kan koble tingene våre på internett, det kan være et kjøleskap, en GPS, en støvsuger og mange andre ting.

Innlegg

Abonner på bloggen vår