<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=5737417&amp;fmt=gif">
1 minutter lesetid

Hva er et Content Management System (CMS)

28. mai 2020

På norsk oversettes CMS med publiseringsverktøy. Det finnes masse forskjellige CMSer med ulik grad av funksjonalitet og med forskjellig pris. Noen er svært dyre og noen er gratis, men selv om verktøyet i seg selv er gratis så koster det gjerne litt å få satt det opp. 

Hva er CMS? XLENT Oslo

CMSene har eksistert i en årrekke og gir anledning for å redigere innhold, deriblant tekst og bilder, på en nettside. Et godt CMS gir deg mulighet til å både lage nytt innhold, redigere eksisterende innhold, kategorisere, m.m. Hovedpoenget med et CMS er at de ansvarlige for nettsiden enkelt skal kunne oppdatere innholdet uten å måtte gå via en ekspert eller utvikler. Et godt CMS skal gi brukeren mulighet til å oppdatere innhold uten å måtte forholde seg til kode, eksempelvis HTML eller CSS. 

Vi i XLENT er partner med flere ulike CMS leverandører, deriblant Episerver, Umbraco og HubSpot. Hvert av disse har sine fordeler og har helt forskjellig prismodeller. Hvilket du skal velge kommer an på veldig mange ting.

Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon.

 

Håkon Nordli

Skrevet av Håkon Nordli

Løsningsarkitekt

Innlegg

Abonner på bloggen vår