1 minutter lesetid

Hva er Inbound marketing?

29. mai 2020

"Inbound Marketing" er et populært engelsk ord du hører mye snakk om. Direkte oversatt til norsk blir det "inngående markedsføring". Hva mener vi egentlig med det?

Fordi så mange bruker det engelske begrepet vil jeg fortsette å bruke det her.

Å drive med inbound marketing handler ofte om å bruke markedsføring som en "magnet" som tiltrekker seg de riktige kundene. Disse magnetene er godt innhold i dine egne eide kanaler som på nettsidene dine, blogg-artikler, sosialemedier og e-poster . Samspillet mellom disse kanalene utgjør at du driver inbound marketing.

Flywheel - Hva er Inbound Marketing?

 

Med kunden i sentrum så gjør vi alt det vi kan for å tiltrekke, engasjere, glede og begeistre kundene våre. HubSpot, som er en software leverandør, viser dette som et "lykkehjul" (Flywheel"). Hjulet spinner for å vise hvordan markedsføringen med å tiltrekke seg kunden, engasjere og glede og begeistrer kunden spinner rundt hvor hver del er like viktig og ikke stopper opp. 

Tiltrekke

Det viktigste er du tiltrekker deg de riktige kundene til med innholdet du lager. Innhold kan ha flere former, det kan være: artikler på nettsiden, blogginnlegg, video, sosiale medie poster og annonser.

Engasjere 

Når du har tiltrukket deg de riktige kundene er det om å engasjere dem i deres favorittkanal, om det er direkte kontakt, e-post, live chat eller bots. Ta i bruk konverteringsverktøy som CTAs (call to action) og skjemaer. Engasjere slik at de blir bestemmer seg for å bli kunde hos nettopp deg.

Glede

Bruk det du har av verktøy til å levere riktig informasjon til riktig tid til kundene dine. Bruk gjerne e-post og mulighetene til å automatisere markedsføringen, og en til en oppfølgingen av kundene dine ved hjelp av automatiske arbeids-flyter. Nå er du i fasen du skal glede dine kunder, gi dem kundeservice de aldri ha opplevd maken til, og på den måte få dem til å bli ambassadører for dine tjenester/produkter. Gi dem opplevelser det er lett å dele med andre.

 

Anne Rønning

Skrevet av Anne Rønning

Head of eCommerce

Innlegg

Abonner på bloggen vår