<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=5737417&amp;fmt=gif">
2 minutter lesetid

Hvorfor velge Disruptive Technologies

26. mai 2020

Vi i XLENT har jobbet mye med IoT og sett hvordan det kan påvirke prosesser og organisasjoner positivt. 

Et produkt som vi har jobbet litt med er temperaturmålerne til Disruptive Technologies. Disruptive er en startup fra Bergen som lager små sensorer, deriblant temperatursensor. Det som virkelig skiller disse enhetene fra andre er størrelse og batteri. Batteriene skal vare i 15 år og de er ikke større enn et lite frimerke. I bildet ser du et eksempel. 

Foto: Disruptive Technologies - bilde av liten sensor

Foto: Distruptive Technologies

Vi ser at mange kunder opplever det som utfordrende at de til stadighet må bytte batterier. Det er ikke et problem for Disruptive siden batteriet varer i 15 år. I tillegg til at sensorene er svært små gjør dette dem svært konkurransedyktig. 

Sensorene snakker ikke med omverdenen/skyen av seg selv. De er knyttet mot en sentral, populært kalt en connector. Connectoren setter du i en stikkontakt i nærheten av enheten og så håndterer den å sende all informasjon til skyen. Connectoren har innebygd SIM-kort, så man trenger ikke å koble den til WiFi. Det gjør at alt sammen er svært enkelt å sette opp. Du trenger kun å sette connectoren i veggen, henge opp sensoren og så er du i gang. 

Disruptive styrer alt via APIer. Det betyr at portalen har svært lite funksjonalitet. Mens mange konkurrenter har store portaler med veldig mye funksjonalitet, så satser Disruptive på at du må bygge det selv. I skrivende stund har derimot Disruptive en tjeneste som heter “Alerts & Actions”. Den fungerer som en meldingstjeneste hvor du kan få e-post dersom noe spesielt har skjedd. 

Som nevnt så satser Disruptive på APIer. APIene er svært enkle å koble seg til og kan både “pushe” data når det kommer ny data og du kan hente data når det måtte passe deg. APIene gir deg all nødvendig data. På den måten kan du bygge dine egne tjenester og utnytte dataene slik det måtte passe deg.

Her er et bilde fra Disruptive sin portal. Her har man oversikt over alle enheter og kan gi dem navn og beskrivelse, samt se sensoren sin historikk. 

Dashboard Disruptive Technologies

 

Håkon Nordli

Skrevet av Håkon Nordli

Løsningsarkitekt

Innlegg

Abonner på bloggen vår