Håkon Nordli

Løsningsarkitekt

Håkon Nordli - firkantet
 

Oppvekst i stille og rolige omgivelser på Sunndalsøra ga grobunn til å bli en sindig, trygg og trivelig kar. I dag finner du Håkon på Skedsmokorset, like utenfor Oslo. Litt for langt fra sjøen, synes han selv, men han liker den korte veien til resten av familien.

Utdannelse fikk han ved Høgskolen i Oslo (Oslo Met). Bacheloren i IT omfavner mye innen fagfeltet informasjonsteknologi. Det har ført til mange år som utvikler, ulike bedrifter og mange herlige kolleger. Håkon synes det beste ved å være utvikler er at man får mulighet til å produsere og se fremgang. Det er så fint å få lage noe nytt. Utfordrende oppgaver er morsomme å løse ved hjelp av teknologi. Komplekse problemstillinger er en fornøyelse og han trives med vanskelig kodeløsning.

 

Bilde: Håkon Nordli - XLENT Oslo

 

Håkon trives med mennesker. Han liker derfor godt å være med i grupper som analyserer og gir innsikt i problemene som skal løses. Å bidra til å løsningsforslag er like viktig for ham, som selve programmeringen. En vanlig arbeidsdag for Håkons består av at han snakker med kunder og kolleger, drøfter problemstillinger og løser de oppgavene han står ovenfor.


Ofte sitter han sammen med kunden på deres kontor. Nærhet til dem han jobber med er viktig. Det gir ofte bedre innsikt, slik at oppgavene kan løses på best mulig måte.

 

Han har vært så heldig å alltid jobbe med prosjekter som han synes har vært interessante. Når han får tenkt seg godt om så synes han nok at det å lage "Yard Manager", hos DB Schenker, var ekstremt artig. Han og en kollega var primus motor i alle prosessene. De laget en stor plattform, som nå skal rulles ut til hele Europa. Prosjektet besto av å lage en single page application med mange integrasjoner mot flere APIer og andre applikasjoner. Arbeidet var utrolig spennende.

 

DB Schenker

 

"Det å jobbe med andre gir overskudd og jeg liker å engasjere og involvere andre jeg jobber med", sier Håkon. Hans erfaring er at dersom han ikke lykkes med å involvere så blir engasjement ofte fraværende. Alle må få passende utfordringer. De må få gjøre noe de selv synes er gøy og få utfordringer som de har lyst til å bryne seg på. Vi må, i fellesskap, føle at vi tar steg fremover. Da er hans erfaring at alle gir av seg selv og løser oppgaver på riktige og kreative måter.

 

Etter spørsmål om forbilde, svarer Håkon at han ikke har noen konkrete forbilder, men at han blir fascinert av alle mennesker som viser gjennomføringsevne og pågangsmot. Spesielt de som møter motgang, men likevel står på. Sånne mennesker er det absolutt mulig å gjøre til mikrohelter i hverdagen.


En liten fun fact om Håkon er at i tillegg til å være glad i trening, har han en forkjærlighet for musikk og film. Hans absolutte favorittsjanger er westernfilmer.

Håkon Nordli - cowbow hatt

Håkon Nordli - XLENT Oslo

Håkon på LinkedIn