Jan Petter Hoel

Daglig leder, XLENT Oslo

Jan Petter i kontorlandskap (2325x1550)
 

Bli kjent med Jan Petter

For en som elsket alt amerikansk, både cowboyer,  amerikansk fotball, og basketball så er det klart at studietiden måtte tilbringes i USA. Der ble hodet utfordret med økonomi og IT-studier som ga innpass til første jobb i .com bølgen.

 

Det sier seg selv at da har han vært med på både oppturer og nedturer i sin arbeidskarriere. Han har jobbet med utviklere, i store og små firmaer, som teamleder og avdelingsleder. Det var derfor en naturlig progresjon at han i dag sitter som daglig leder her hos oss i XLENT Oslo.

 

Når tilbudet om oppstart av XLENT Oslo kom, syntes han det virket utrolig spennende. Når det i tillegg skjer i en veldig solid setting med trygge rammer, så grep han sjansen. Etter mange år i en ledende rolle i et stort konsulentselskap, ønsket han å starte "på nytt" i et mindre selskap og med de "dyktigste" menneskene. 

 

"Det å være gründer har egentlig ikke vært så veldig annerledes enn det jeg har gjort tidligere. Det å lede ulike team og avdelinger har vært et godt fundament for å bli daglig leder. Jeg kjenner selvfølgelig på et større ansvar nå, men det er i tillegg mye mer givende og interessant," sier Jan Petter.

 

Det å starte for seg selv har åpnet opp for nye muligheter for samarbeid med nye aktører innenfor flere bransjer og industrier enn tidligere. Nå ligger en hel verden av nye muligheter foran han og resten av XLENT Oslo.

 

Jan Petter i kontorlandskap 2

 

Jan Petter sitt viktigste råd til andre som ønsker å starte for seg selv er rimelig klart. Har du en drøm om å starte noe selv - bare gjør det! Ikke tenk for mye - kjør på. Bruk nettverket ditt. Ta opp kontakter, bli kjent og samarbeid på tvers, da er alt mulig.

 

Hva er det som gjør at du har fått med deg så mange flinke folk i XLENT her i Oslo?

"Det har nok med at jeg liker å samarbeide med andre. Vi alle er forskjellige og jeg har alltid det som utgangspunkt. Deretter liker jeg å lytte til andre og omgi meg med mennesker med et varmt hjerte og et skarpt hode. Jeg er blitt fortalt at jeg får folk til å føle seg komfortable. Det i kombinasjon med at jeg liker å gjøre andre gode ved å la dem få ta mye ansvar selv. Hos oss er det absolutt lov til å prøve og å feile."

 

Anders - Anne - Jan Petter i XLENT Oslo

 

Fundamentalt for oss er fellesskapet, en tro på menneskene som utgjør XLENT, samt åpenhet i alt vi gjør. I XLENT praktiserer vi full åpenhet og transparens om alt fra rekrutteringsprosesser til hva vi som selskap bruker pengene våre på. For oss er det viktig at alle føler tilhørighet og at alle har en stemme og ikke minst at alle blir hørt.

 

Det er viktig for Jan Petter at folkene rundt han tar eierskap til sine fagområder. Hans rolle er å legge forholdene til rette for dette. Autonomi er kjernen i vår kultur og integritet, ærlighet og raushet er våre verdier, sier han.

 

På spørsmål om han har en person som inspirerer han, så kommer det frem at han er imponert over det Elon Musk har fått til. Han viser oss viktigheten av disrupsjon og nytenkning.  Elon Musk viser at vi alle kan få til det vi ønsker å få til om vi setter oss hårete mål. 

 

En  liten fun fact om Jan Petter. Han er litt over gjennomsnittlig opptatt av god lyd når det gjelder musikk. Han lytter mer enn han hører på musikk. Så, da lager han egne kabler til HiFi anlegget. Selvgjort er velgjort er det noe som heter.

Jan Petter i kontorlandskap hos XLENT Oslo

Jan Petter på LinkedIn