Robert Lille-Rødberget

Løsningsarkitekt

Robert Lillerødberget - løsningsarkitekt
 

Bli kjent med Robert

Dagene flyr av gårde fylt av webmøter, planlegging og gjennomføring av spinter med folk over hele Europa. Spesielt Nederland blir det mye prat med da mange av utviklerkollegaene hans sitter der.

 

Født og oppvokst i Aurskog var hverdagene stille og rolige. Dette har påvirket Robert gjennom livet og han fremstår som en trygg, lun og dyktig person. Fra Aurskog gikk turen videre til vår kjære Tigerstad hvor han gjennomførte IT studier og har blitt boende siden.

 

Robert hadde fra ungdommen av en interesser for programmering. Den hobbyen tok han med seg inn i sin yrkeskarriere. Han har jobbet i flere forskjellige firmaer både som konsulent og fast ansatt. Det har blitt mye databasetutvikling og "back-end" funksjonalitet. De siste årene er det API utvikling som har stått i fokus. Han brenner for "governance" biten rundt utvikling av APIer. At det kan lages standarder for hvordan APIer skal designes og utvikles. Han har troen på at det ville lette mange utvikleres hverdag.

 

Robert liker å diskutere utvikling og løsning sammen med andre. På den måten kan utfordringer fortere bli løst, mener han. Han sitter gjerne ute hos kundene og synes det gir en fin mulighet til å gjøre kjappe avklaringer. 

 

Robert forteller at det til tider er mange møter for avklaringer av utviklingsprosjekter. Han er opptatt av at noen av løsningene han utvikler ikke er prosjekt, med et satt leveringsdato, men produkter som må kontinuerlig oppdateres og utvikles for å følge endringer i forretningsprosessene de støtter. Han liker å tenke automatisering og ser at det ofte kan være dyrt å komme i gang med slike prosesser, men når det er implementert så kommer gevinstene ganske så kjapt.

 

Han synes det han jobber med akkurat nå er veldig artig å jobbe med. Det er et nytt tilgangssystem for en kunde. Han liker Microservice tankegangen som han har jobbet mye med for å løse den oppgaven.

 

Robert tror at godt samarbeid får du til ved å være tilgjengelig. Han liker at teamet prater og blir gode sammen. Han er veldig glad i "peer" programmering og har erfaring med at det gir gode resultater og løsninger.

 

Sykling, Italia og kaffe er hans største lidenskaper. Sykkelen brukes til det meste og her snakker vi ikke om bare én sykkel. Han har en sykkel til ethvert bruk. Han er stor fan av både å sykle selv og  å følge sykkelritt på TV.

 

En fun fact om Robert er at når været blir for dårlig til å sykle aktivt ute så sykler han inne med sykkelen på en rulle. Da kobler han seg på "Zwift" som er et dataspill og som det til tider kan være så mange som 30 000 syklister som er pålogget samtidig rundt om i verden. Da kan du blir med i grupper og sykle sammen. Et sykkelfellesskap på tvers av landegrenser som Robert liker å være med i. 

Robert Lillerødberget - systemutvikler

Robert på LinkedIn