Synne Byre

Systemutvikler

Synne
 

Synne har den mest sjarmerende dialekten du kan tenke deg, født og oppvokst i Lom, i Nord-Gudbrandsdalen. Lom er rik på naturopplevelser og bidro til en oppvekst ute i naturen på en idyllisk og trygg plass. 

 

Etter fem år i Trondheim, hvor hun studerte til dataingeniør og tok en Master i informatikk, gikk ferden videre til Oslo hvor hun i dag har slått seg ned og blitt en XLENT’er. 

 

Masteroppgaven til Synne gjorde hun i samarbeid med en venn. Fokuset var informasjonssystem i utviklingsland. De skulle undersøke om det var mulig å lage en studentdatabase i Gambia. Dette gjorde de i samarbeid med en bedrift og lærte utrolig mye og fant ut at digitalisering i et land hvor infrastruktur ikke er på plass ikke er helt lett. Her fantes det ingen personnummer som unik identifikator, det var ustabil strøm og internett og alt var papirbasert.

 

Synne er sporty og ble selvsagt med da vi i XLENT syklet Rallarvegen. Loven om at turen bare gikk nedover var vel kanskje litt overdrevet, men Synne kom seg ned til Flåm og vel tilbake hjemme til sin egen sport, gaming. 

 

Utpreget sosial er det selvsagt multiplayer games hun liker best og hun sitter mye og gamer med venner. Som et typisk ja-menneske er fritiden fylt med venner og de treffer hun både fysisk og virtuelt. Gaming er noe Synne alltid har drevet med, og selv om det er favoritt aktiviteten, finner hun alltid tid til en hyttetur med venner og står masse slalåm om vinteren.

 

Som utvikler liker hun den herlige mestringsfølelsen ved å løse en utfordring. Det trigger henne at det ikke finnes en fasit på det hun gjør og at det derfor alltid er rom til å forbedre seg. Hun mener at hun kan refaktorere kode uendelig for å gjøre den bedre.

 

Til nå har Synne jobbet mye front-end men er også nysgjerrige på back-end og hun har jobbet i store og små prosjekter. Det kuleste prosjektet hun har jobbet med var et pro Bono prosjekt som gikk ut på å rydde plast fra havet. Her var fokuset interaktiv story telling sammen med interaktive kart. 

 

Er det noe Synne lurer på så spør hun, hvorfor gjør vi det sånn? Hun har en medfødt nysgjerrighet som kommer godt med som utvikler og det å finne gode løsninger. 

 

I samarbeid med andre så verdsetter hun ærlige tilbakemeldinger, åpen kommunikasjon og er dette på plass så skapes også tillit, mener Synne. 

Synne Byre - Systemutvikler i XLENT Oslo

Synne på LinkedIn