- Artikkel -

Terraform

Hør hva Rune har å si om hva som er bra med Terraform og hvorfor du bør bruke det. 

Rune Mydske Nielsen

Rune Mydske Nielsen - CTO 

Hva er Terraform og hvorfor burde du bruke det?

Rune forklarer oss enkelt og greit hva Terraform er og hvordan bruke det. 

 

HubSpot Video

 

Terraform er infrastructure "as code". Det betyr at du kan skrive kode for å opprette skytjenester i stedet for å opprette dem manuelt. 

Det er deklarativt og du beskriver hva du vil ha, og Terraform hjelper deg med å sette det opp. Trenger du å endre på noe så sjekker Terraform en gang til for hva som trengs å endres og hjelper deg med det. 

Det kan minne eller være alternativ til eksisterende ting, som for eksempel ARM (Azure Resource Manager) script for Azure. Det som er virkelig bra er at det er skydiagnostisk sånn at du kan bruke det for Google, Amazone Web Services, Azure og flere andre skyleverandører. Terraform har state og holder orden på hva som allerede er i skyen. 

Jeg anbefaler Terraform fordi det blir lett rot når du oppretter tjenester manuelt. Da blir det personavhengig og det vil du prøve å unngå. Du får orden på ting med Terraform. 

Best practise er å sette det inn i en GitOps sammenheng. Utviklingsmessig så bygger GitOps på infrastructure as code og DevOps. Med DevOps fikk vi inn automatisering og testing på deployment av applikasjoner. Det er en stor hjelp når du skal gjøre kodegjennomganger og tesing før det går i produksjon.

Med GitOps gjør du det samme med skytjenestene dine om du så skal opprette et Kubernetes cluster, en SQL-tjeneste eller en app service. 

Du har en "singel source of truth" som ligger i Git med versjonering. Det gjør det lettere for et team å samarbeide. 

Noen fordeler:

  • Det er lett å sjekke hverandres kode
  • Automatisk validering av manifestene før det går live
  • Transparant - ikke bundet til personer

Bruk Terraform til å skape ryddige skytjenester fremover du også. Det anbefaler jeg.