Miljøbilde Andreas Lundgren På Jobb XLENT Oslo

En utviklers hverdag med ChatGPT

Som utvikler er jeg alltid på utkikk etter verktøy og teknologier som kan forenkle og effektivisere arbeidsprosessen min, sier Andreas Lundgren. Derfor har jeg blitt en stor fan av OpenAIs ChatGPT - et kraftig AI-verktøy som har gjort det mulig for meg å jobbe raskere og mer effektivt. Her er noen bruksområder jeg bruker ChatGPT til i mitt daglige arbeid. 

Forklaring av kode

Det er ikke uvanlig at jeg kommer over udokumentert kompleks kode. I stedet for å bruke fem minutter på å prøve å forstå koden, ber jeg ChatGPT om å forklare den for meg. Raskt og enkelt.

Skrive "test cases"

Når jeg skriver enhetstester for en bestemt metode, ber jeg ofte ChatGPT om å gi meg 10 forskjellige "test cases". Det hjelper meg å dekke de fleste "edge casene" i koden min.

Skrive dokumentasjon

Jeg streber etter selvforklarende kode så langt det er mulig. Men noen ganger må du ty til løsninger som til slutt ikke er så lett å forstå for andre utviklere. I disse tilfellene fungerer ChatGPT perfekt for å dokumentere koden. Den er også veldig god til å skrive nøyaktig og tydelig dokumentasjon for API-endepunkter. Det er mye tid å spare her!

Forenkling og refaktorering av kode

Noen ganger kommer jeg over uleselig og unødvendig kompleks kode i forvaltningsprosjekter. Noen ganger når jeg utvikler meg selv, prøver jeg først og fremst bare å få det til å fungere. I begge disse tilfellene ber jeg ofte ChatGPT om å forenkle og refaktorere koden for meg til slutt, når koden gir sluttresultatet jeg søkte.

Regex

Jeg har aldri lært Regex. Nå som ChatGPT eksisterer, vil jeg sannsynligvis aldri prøve å lære det. Jeg vil heller forklare et mønster og reglene involvert og la ChatGPT produsere regex for meg. Må jeg legge til noe ekstra i den eksisterende regexen? Ikke noe problem, det løser ChatGPT for meg også.

Finne feil

ChatGPT kan effektivt finne feil i koden. Hvis jeg vet hva som skal skje i en metode, men det ikke fungerer, kan jeg be ChatGPT om å forklare meg hvorfor jeg ikke får det resultatet jeg forventer. Dette er veldig effektivt og skaper betydelig mindre frustrasjon.

Raske spørsmål

Noen ganger trenger jeg svar på korte konkrete spørsmål. Fungerer dette i Internet Explorer? Er denne pakken kompatibel med x etc. Da er det vanligvis enklere og raskere å bare spørre ChatGPT enn å Google deg til svaret.

 

Et lite bonustips:

Jobber du i VS Code? Prøv "codegpt" -utvidelsen som gir deg rask tilgang til ChatGPT direkte i VS Code.

 

Skrevet av Andreas Lundgren 

Kontakt