Copycopy

Tidsskrift og nettside i samme drakt

Arkitektur, er et aktuelt tidsskrift med tilhørende nettside, som gir plass til prosjektomtaler, reportasjer, debatter, fagkritikk og nyskapende ideer – for alle som bryr seg om norsk arkitektur. 

Drømmen om å skape noe nytt 

Drømmen var å skape et nyskapende nettsted for det nye tidsskriftet, Arkitektur. Sammenslåingen av tidligere Arkitektur N og Arkitektnytt, på både papir og nett, ble til Arkitektur. Målet var å skape et informativt og estetisk tiltalende tidsskrift som kunne suppleres med det å formidle arkitektur digitalt på måter som ikke er mulig i det trykte tidsskriftet.  

Samarbeid og ekspertise

Spoon Agency og XLENT samarbeidet tidligere om å utvikle nettsider for Norske Arkitekters Landsforbund (NAL). Dette vellykkede samarbeidet inspirerte til å engasjere det samme teamet til å designe og utvikle Arkitekturs nye nettsider. Tidligere erfaring med NALs medlemsorganisasjon for begge parter ga solid grunnlag for avgjørelsen. 

XLENTs bidrag

XLENT utviklet nettsiden og integrasjonene mot nyhetsbrevløsning, CRM og kampanjeadministrasjonsprogammet. 

Løsningen

De nye nettsidene ble et felles prosjekt mellom Arkitekturs redaksjon, Spoon og XLENT. Mange flotte skisser ble designet for ulike sideoppsett og elementer. Prosessen var spennende, og nettsidene ble lansert parallelt med det nye tidsskriftet våren 2023. 

Et flott design og gjennomtenkt arkitektur var det Spoon som sto for. Selve utviklingen tok XLENT seg av. I tillegg var det noe ekstra funksjonalitet som skulle på plass som at det skulle være en integrasjon med annonseplattformen (Adnuntius) som brukes til å selge annonseplasser på nettsiden.  

Det var også et ønske om muligheten til å legge noe innhold bak en betalingsmur slik at du må være abonnent eller medlem av NAL og samarbeidsorganisasjoner for å kunne lese innholdet. Dette ble til med en integrasjon mot CRM-systemet som håndterer abonnement.  

I tillegg ønsket redaksjonen en så enkel hverdag som mulig når det gjaldt utsending av nyhetsbrev. Disse sendes ut to ganger i uken, så en effektiv prosess var nødvendig. En integrert løsning med nettsiden ble da iverksatt. Nå er det bare å lage nyhetsbrev i redaksjonsmodus ved å dra allerede publiserte artikler inn i nyhetsbrevet og trykke send. 

Teknologi - valget falt på Umbraco

Da Norske Arkitekters Landsforbund allerede hadde valgt Umbraco to år tidligere til sine nettsider, var det naturlig å velge samme løsning for Arkitektur.no. Umbraco er et populært og brukervennlig CMS (Content Management System) som gir mulighet for fleksibilitet, avanserte funksjoner og skalerbarhet. 

Umbraco - en allsidig plattform

Umbraco er et «Open Source» CMS, noe som betyr at kildekoden er tilgjengelig for alle og kan tilpasses og utvides etter behov. Plattformen er brukervennlig for både redaktører og utviklere, og støtter responsivt design, SEO-optimalisering og har et stort utviklerfellesskap.

Sikkerhet og personvern

Umbraco prioriterer sikkerhet og oppdateres kontinuerlig for å beskytte nettsteder mot trusler og angrep. Cookiebot ble implementert for personvern og håndtering av informasjonskapsler i samsvar med personvernloven. 

Resultatet - en vellykket fusion

Det vellykkede samarbeidet mellom redaksjonen, Spoon og XLENT førte til lanseringen av nye nettsider som komplementerer det moderne tidsskriftet. Arkitekturs digitale tilstedeværelse er nå en flott refleksjon av både fremtiden og nåtiden.

Om Arkitektur

Arkitektur er et tidsskrift og en nettside for alle som er interessert i norsk arkitektur. Med nyheter, debatter, profiler og omtaler gir det en omfattende innsikt i feltet. Tidsskriftet utgis av Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) med en uavhengig redaksjon. Arkitektur er resultatet av sammenslåingen av tidligere publikasjoner, Arkitektnytt og Arkitektur N, og ble lansert våren 2023 med samtidig sammenslåing av nettsidene til arkitektur.no. 

Kunde

Arkitektur

Prosjekttype

Nye nettsider

Kontakt

Kontor

Parkveien 55 0256 Oslo

Kundens ord:

“Digital omstilling er en krevende øvelse. Fordi vi som kunde ikke har den nødvendige kompetansen. Men også på grunn av de endringene i behov og prioriteringer som oppstår underveis i et slikt prosjekt. Dermed er vi prisgitt en leverandør som ikke bare er dyktige på tekniske løsninger. Vi trengte også en konstruktiv samarbeidspartner som kunne fasilitere en fleksibel prosess. XLENT var her et lykkelig valg for oss, da de bistod med bred erfaring, stor kunnskap og ikke minst et engasjement som gikk langt utover den opprinnelige bestillingen når det gjaldt ha å ha omsorg for Arkitektur som produkt og merkevare.”

Gaute Brochmann Redaktør Arkitektur